Sponsoring lievelingsdieren

Sponsoring lievelingsdieren

K Op 27 september 2006 zijn er bij de Werkschuit tientallen verschillende kunstwerken over dieren ingeleverd. Schitterende collages, spannende monoprinten, expressieve beelden van klei, allemaal door kinderen gemaakt die meededen aan de wedstrijd: Maak een portret van je lievelingsdier.

Wij werden benaderd door de Werkschuit met de vraag of een van ons wilde helpen met jureren, het samenstellen van drie hoofdprijzen voor de winnaars en het sponsoren van kleine attenties voor de zes kinderen die een eervolle vermelding zouden krijgen.

K11 K11_achterkand

Ik kreeg deze taak toebedeeld en heb, samen met Simone (verbonden aan de Werkschuit), de kunstwerken beoordeeld. Er waren zoveel leuke, originele en verschillende werken ingeleverd dat het niet meeviel daar drie winnaars uit te selecteren. Uiteindelijk hebben we een keuze kunnen maken en kwamen we ook op het idee om de kunstwerken die een eervolle vermelding hebben gekregen in de etalage van onze winkel te presenteren, een ereplek. Deze kunstwerken zullen daar tot ongeveer 20 oktober te bewonderen zijn!

Inmiddels is de prijsuitrijking geweest. Ik had voor iedere winnaar een kadopakket uit de winkel samengesteld waarvan ik dacht dat die goed bij de leeftijd van de winnaar paste en aansloot bij de techieken die de winnaar had gebruikt voor het ingeleverde kunstwerk. Op de foto’s zie je Ad (verbonden aan de Werkschuit), die iedere winnaar persoonlijk toesprak en uitlegde waarom wij juist voor deze kunstwerken gekozen hadden. Ik mocht de prijzen overhandigen aan de glunderende en trotse winnaars onder veel fotogeflits en gefilm van de nog trotsere ouders.

Lobke van venrooij