Workshops

Dit jaar bestaat onze winkel 100 jaar. En dat gaan we natuurlijk vieren. De laatste 100 dagen van 2022 vieren we samen onze verjaardag. Met verschillende workshops, demonstraties en wedstrijden. Hier lees je wat er te doen is en wanneer.

Voor sommige workshops of demonstraties is er beperkt plek. Meld je dus op tijd aan zodat we je plekje kunnen reserveren. Dit kan via demo@hegerzeist.nl , in de winkel of telefonisch.


September 2022


Oktober

Zaterdag 1 oktober: 11.00 – 16.00 uur
Demonstratie: Talens Amsterdam Acryl

Lieke Jongeneelen, docent en kunstenaar, is in de winkel om je tips te geven over het werken met acrylverf en alles wat daarmee te maken heeft. Altijd al dat enige medium willen proberen? Of kijken wat het verschil is tussen het glanzende en matte medium? Vandaag kun je het testen

Kosten: Niets, leuk als je langskomt!

Zaterdag 8 oktober: 12.30 – 15.00 uur
Workshop: Je eigen portet!

Kit le Large is vandaag in de winkel samen met jou van jezelf, je lief of je (klein-)kinderen een A5 portret te tekenen. Leuk om cadeau te doen maar natuurlijk ook voor thuis. Inschrijven kan via deze link.

Kosten: €60 per persoon.

Zaterdag 15 oktober: 12.00 – 16.00 uur
Demonstratie: Acryl: hoe zit dat nou?

Waar pastel het oudste materiaal op de ‘klok’ van de kunst, is acrylverf de ‘jongste’. In de jaren 50-/60 vooral ontwikkeld voor de kunstenaar. Het mag hedentendage wel het meest populaire materiaal genoemd worden onder de kunstenaars door zijn verdunbaarheid met water en de snelle (watervaste) droging. Vele gels, mediums, speciale penselen, etc. zijn ontwikkeld voor deze verf. De technieken uit de olieverf als glaceren, impasto, etc. zijn ook allemaal mogelijk met deze veelzijdige verf.

Op zaterdag 15 oktober zal Cees Mudde diverse technieken als nat-in-nat, droge mes- en kwast-techniek, etc. toepassen op een ter plekke gemaakt schilderij.

Zaterdag 22 oktober: …-…uur
Demonstratie: Oliepastel & signeersessie

Baukje Exler is in de winkel aanwezig om haar boek ‘Schilderen met oliepastel’ te signeren. Daarnaast kun je haar al je vragen stellen over oliepastel.

Kosten: Niets, leuk als je langskomt!

Zaterdag 29 oktober: 11.00 -16.00 uur
Demonstratie: Kleigieten en boetseren

Cisca Jager is deze zaterdag in de winkel te vinden. Ze kan je helpen met beantwoorden van vragen over kleigieten en boetseren. Wees niet bang om vies te worden want je mag meedoen, voor jong en oud!

Kosten: Niets, leuk als je langskomt!